Annons

Annons

PA Consulting

"Varför är det inte förenat med hög affärsmässig status och konkurrenskraft för exempelvis en bank att kunna kommunicera att de gör allt för att motverka penningtvätt? Av samma skäl som att människor köper etiska fonder borde företag som aktivt motverkar penningtvätt uppmuntras." Det skriver Otto Barnekow, specialist inom regulatorisk transformation på PA Consulting.

PA Consulting vill stärka sitt fokus på transformation inom finanssektorn. Det ska Maria Gustavsson, som rekryteras från EY och blir ny partner på managementkonsultbyrån, bidra till. 

"Vi fortsätter vår expansion under 2018 och vi kommer att satsa ännu mer på innovation. Bland annat kommer vårt innovationscenter i Cambridge att få en allt mer central roll i våra managementkonsulttjänster". Det säger Magnus Krusberg, Sverigechef på PA Consulting, till Realtid. 

PA Consulting har identifierat fyra karaktärsdrag  som företag som uppnår en högre avkastning på sina innovationssatsningar har gemensamt. "Jag tror att många svenska organisationer kanske prioriterar ett mer kortsiktigt innovationsfokus med tydlig pay back", säger Per Blom, partner på PA till Realtid.

Finanssektorn är en bransch i snabb förändring. Förutom mer transparens i branschen och mer kundorienterade banker kommer vi att se ett närmare samarbete mellan banker och startups inom fintech-sektorn. Det säger Magnus Krusberg som är Sverigechef på PA Consulting till Realtid.