Annons

Annons

Oscar Engelbert

Finansmannen Mats Gabrielsson är en de fyra som åtagit sig att teckna i Oscar Properties nyemission. Han ser bra substans i bolaget och berättar att han inte hade några krav på Oscar Engelbert inför tecknandet, men ser att beslutet om slopad lön och bonus är "en renlighetssak".

Kända finansprofiler räddar krisande Oscar Properties, Commerzbank justerar ned vinstprognos och professor varnar riksbankschefen: ”Höj inte räntan”. Det är några av rubrikerna i torsdagens nyhetssvep.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties befinner sig i en svår ekonomisk situation. För att klara sig framåt behöver bolaget idag få igenom ändrade lånevillkor, som ska godkännas av obligationsinnehavarna. Samtidigt framkommer att Oscar Engelbert har byggt upp ett nytt fastighetsbolag. 

Oren eller rent av smutsig revisionsberättelse och att vd Oscar Engelbert ökade sin lön med 30 procent under krisåret 2018 –  det är vad som dominerar Oscar Properties årsredovisning. Realtids Per Lindvall är förundrad.

Oscar Properties dotterbolag Uppfinnaren 1 AB gör en nedskrivning på en reversfordran med 260 miljoner kronor. Bolagets revisor varnar samtidigt för risken att verksamheten måste läggas ner om inte nytt kapital tillförs.

Oscar Properties lanserar Norrterna, ett bolag som ska utveckla och bygga bostäder runt om i Sverige till priser som konkurrerar med nybyggda hyresrätter.

Lyxfällan slog igen. Skuldsanering nästa. Det är ett mollstänkt men inte oväntat ackord som Oscar Properties slår an när de kallar till bolagsstämma den 2 maj. Både obligationsinnehavare och preferensaktieägare ska med milt finansiellt våld vallas över till stamaktieägarsidan. Det är inte vackert, men alternativet är värre. Frågan är bara om det räcker. Det skriver Realtids Per Lindvall.

En stabil grund är en förutsättning för ett framgångsrikt bygge. Oscar Properties tidigarelagda bokslut vittnar mest om stora och växande sprickor. Det skriver Per Lindvall i sin krönika.

Sidor