Annons

Annons

Oriflame

Fjärde AP-fonden har beslutat att acceptera budet på Oriflame trots att AP-fonden inte anser att budnivån "reflekterar den fulla potentialen". 

Oriflames aktieägare får rådet att anta grundarfamiljens bud, Första AP-fonden har sålt Handelsbanken och ökat i Swedbank samt Svensk hedgefond investerar i börsaktuellt cleantech-bolag. Det är några av rubrikerna i tisdagens morgonsvep.

Fastighetsbolag, spelbolagsoperatörer och verkstadsbolag är branscher där det finns gott om kandidater för utköp från börsen, enligt aktiestrateger som Realtid talat med efter onsdagens bud på Oriflame.

 

Familjen af Jochnicks slutgiltiga bud för att köpa ut Oriflame från börsen ligger på 227 kronor per aktie. Realtids krönikör Claes Folkmar tycker att det verkar som om marknaden tycker att budet är för lågt och opportunt.

Per Colleen, chef för aktieförvaltningen på fjärde AP-fonden, är inte förvånad över familjen af Jochnicks beslut att köpa ut Oriflame från börsen. AP-fonden ska nu analysera budet.

Familjen af Jochnick vill köpa ut kosmetikaföretaget Oriflame från börsen. Budet är 227 kronor kontant per aktie, en premie på nära 35 procent jämfört med tisdagens stängningskurs på 168,35 kronor.

Robert af Jochnick avser att notera NCAB på Nasdaq Stockholm samtidigt sker en nyemission av aktier till ett värde om cirka 100 miljoner kronor.

Investmentbolagets substansvärde ökade med 0,1 procent till 207 kronor per aktie under första kvartalet 2016.