Annons

Annons

Oriflame

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame och Borg, Svanberg och Johnson bakom nytt fastighetsbolag samt JP Morgans hedgefond skiftar fokus. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep.

Fjärde AP-fonden har beslutat att acceptera budet på Oriflame trots att AP-fonden inte anser att budnivån "reflekterar den fulla potentialen". 

Oriflames aktieägare får rådet att anta grundarfamiljens bud, Första AP-fonden har sålt Handelsbanken och ökat i Swedbank samt Svensk hedgefond investerar i börsaktuellt cleantech-bolag. Det är några av rubrikerna i tisdagens morgonsvep.

Fastighetsbolag, spelbolagsoperatörer och verkstadsbolag är branscher där det finns gott om kandidater för utköp från börsen, enligt aktiestrateger som Realtid talat med efter onsdagens bud på Oriflame.

 

Familjen af Jochnicks slutgiltiga bud för att köpa ut Oriflame från börsen ligger på 227 kronor per aktie. Realtids krönikör Claes Folkmar tycker att det verkar som om marknaden tycker att budet är för lågt och opportunt.

Per Colleen, chef för aktieförvaltningen på fjärde AP-fonden, är inte förvånad över familjen af Jochnicks beslut att köpa ut Oriflame från börsen. AP-fonden ska nu analysera budet.

Sidor