Annons

Annons

OECD

Världens regeringar måste underlätta för såväl gröna investeringar som digitalisering, annars blir det svårt att ta sig ur den inbromsning av värdsekonomin som nu sker. Det hävdar världshandelsorganisationen OECD.

OECD varnar för att världen riskerar att falla ned i en förlängd period av svag tillväxt. Organisationen sänker prognosen för den globala tillväxten till 2,9, från tidigare 3,2.

OECD sänker återigen sina prognoser för global-BNP och varnade också för att nedåtrisker fortsätter att byggas upp.

Informationsplikten är en administrativ börda som inte vägs upp av nyttan, menar Magnus Larsson, skatterådgivare på Deloitte. Men Skatteverkets Tomas Algotsson ser positivt på gårdagens beslut.

Snart blir det lättare för Skatteverket att få loss nödvänding information för att identifiera skattesmitare. Inom kort automatiseras informationsinsamlingen tack vare ett samarbete mellan en rad länder.

Problemet "motsatt naivitet" uppstår när multinationella svenska företag ska försöka bekämpa korruption lika effektivt utomlands som på hemmaplan. Svenska företag måste införa tydliga rutiner mot korruption och mutor inom hela koncernen, menar Victor Rudebeck på riskrådgivaren Control Risks.

Sonia Goncalves är inte ensam om att inte lyckas få jobb på en svensk advokatbyrå. Det är nästan bara personer med svensk juristexamen, toppbetyg och tingsmeritering som har en chans.