Annons

Annons

Norwegian

Brittish Airways spansk-brittiska ägarbolag IAG ska lägga ett tredje bud på Norwegian. Budet ska ligga på 1 100 miljoner euro, motsvarande 11,5 miljarder kronor.

Nordeas vd sitter löst, miljardförlust för Norwegian och rekordår för Volvo Cars - det är några av rubrikerna denna torsdagsmorgon.

Lågprisflygbolaget Norwegian planerar en nyemission på 3 miljarder norska kronor. Aktien rasade rejält på Oslobörsen efter nyheten. Var ned som mest med drygt 25 procent, men stängde på minus 14,6 procent,

Storstrid i Eniro, Nordic Capital nära miljardköp i Söderberg & Partners och "AI ett dödligt vapen – och Kina är största hotet" - det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna fredag, den 25 januari.

Brittiska flygkoncernen International Airlines Group, IAG, ska inte lägga ett bud på Nowegian utan istället sälja hela sitt innehav i det norska flygbolaget.

Han är stjärnskottet från McKinsey som fick i uppdrag att bygga upp det kommersiella tågbolaget MTR Express i Sverige. Nu är 35-årige Johan Söör sedan drygt två år tillbaka vd för samma företag som vill utmana den statliga konkurrenten på allvar.