Annons

Annons

Morningstar

Tillgångarna i hållbara europeiska fonder ökade med 6 procent till 626 miljarder euro under det tredje kvartalet.

Intresset för passiva fonder har ökat rejält den senaste tiden och nettoflödet till passiva indexfonder överstiger för första gången nettoflödet till icke-indexnära fonder. Det visar statistik från Morningstar

Hittills i år har endast 16 nya fonder startats i Sverige, knappt hälften av det normala antalet. Antalet nedlagda fonder är samtidigt fler i år än normalt.

Förra veckans debattartikel "Dags att syna hållbarhetsbluffen i fonderna" väckte stor uppmärksamhet. Instämmer fler i att de "hållbara fonderna" mest är dyra och inte har någon positiv effekt för klimatet? Se här vad Realtids fredagspanel anser.

En mix av egna förvaltare och en ständig utvärdering av externa. Dessutom ett ordentligt öra för vad kunderna har för behov. Så beskriver Eva Gottfridsdotter-Nilsson framgångarna för Länsförsäkringars fondverksamhet.

Här är de svenska vinnarna i år av utmärkelsen Morningstar Fund Awards, de bästa fonderna i sex kategorier och bästa fondföretagen i Sverige. Priset för Best Fund House Overall Sweden går till Länsförsäkringar.

Från och med idag blir Avanzas kunder de första i världen att kunna filtrera och välja fonder märkta med låg koldioxidpåverkan genom ett nytt oberoende riskmått framtaget av Morningstar.

Att börsnoterade förvaltare tappar i värde kan ses som en prognos för börsutvecklingen framöver, säger Jonas Lindmark analyschef på fondernas analystjänst Morningstar. 

Arx Femina, ett nätverk för unga kvinnor i finansbranschen, bjuder den 15 februari in till "Börsevent 2017" sponsrat av Nasdaq. Bland annat kommer Tomas Bernholm, optionsexpert på Nasdaq, att berätta om att skapa avkastning i en nedåtgående marknad.

Sidor