Annons

Annons

Millicom

Investmentbolaget Kinneviks huvudägare Christina Stenbeck har köpt 350 000 aktier via privata stiftelser i MIllicom för 150 miljoner kronor.

Kinnevik har försatt sig i en knepig situation när bolaget var alltför öppna med att säljas ut portföljbolaget Millicom. Nu riskerar kommande förvärv att försenas, skriver Realtids krönikör Claes Folkmar.

Investmentbolaget Kinnevik får hård kritik för kovändningen när det gäller den tidigare planerade försäljningen av portföljbolaget Millicom. Flera aktiemarknadsbedömare som Realtid har talat med uttrycker sin stora förvåning.

Kinnevik drar tillbaka sitt publika erbjudande av 11 miljoner aktier i mobiloperatören Millicom. Orsaken är "rådande marknadsförhållanden". Nordic Capital vill sälja miljonpost i Munters och Carl Douglas säljer drygt en miljon aktier i Latour. Detta kan du läsa mer om i morgonsvepet denna torsdagsmorgon. 

Investmentbolaget Kinnevik har beslutat att sälja av 11 miljoner aktier i mobiloperatören Millicom, Paypal investerar i Tink och Volkswagen planerar att börsnotera Traton. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna tisdagsmorgon.

DNB och Nordea har emitterat en hållbarhetsobligation för Millicom. Den femåriga obligationen övertecknades snabbt bland intresserade investerare och volymen utökades från 1 till 2 miljarder kronor för att möta efterfrågan.

Att budsamtalen mellan Millicom och Lilac har avbrutits är inte enbart negativt för Kinnevik.
– Millicom är en stabil kassako som kan fortsätta mata Kinnevik med kapital. Det säger Marcus Fridell, expert på investmentbolag.

UPPDATERAD Millicom rasade på börsen efter beskedet om att Lilac har avbrutit samtalen om ett upp uppköp.

Budet på Millicom har blåsts av, nya redovisningsregler kan öka skulder hos bostadsutvecklarna dramatiskt, slopade ränteavdrag kan ge prisfall på 30 procent, och Israels rikaste kvinna säljer sin bank Hapoalim. Detta är några av nyheterna i morgonsvepet onsdag den 23 januari. 

Sidor