Annons

Annons

McKinsey

Investor topprekryterar till styrelsen, ABB förlorar 200 miljoner kronor i patenttvist och Joakim Bornold tycker att Swedbank kan straffas för hårt. Det är några av rubrikerna i fredagens morgonsvep.

Vi har en bit kvar när det gäller mångfald inom genus, etnicitet och sexuell läggning. Det säger Kevin Sneader, McKinsey's nya globala vd.

I den senaste McKinsey Global Survey rapporterar finanscheferna att deras arbetsuppgifter har förändrats. Utöver traditionell finansiell verksamhet tillkommer utvecklingsarbete inom digitalisering av kritisk affärsverksamhet och hantering av cybersäkerhet.

Managementkonsultbolaget förvärvar design- och innovationsbyrån Veryday. Veryday är McKinsey:s första förvärv i Skandinavien och den andra design- och innovationsbyrå som McKinsey förvärvat under de senaste två åren.

Han kommer från en byggmästarsläkt och var först i Sverige med att starta ett riskkapitalbolag. Med extremt fokus, tunnelseende och mycket jobb, men också försiktighet i affärerna, har Mikael Ahlströms Procuritas blivit en 30-årig framgångssaga. Numera lägger han sin tid på bland annat egna välgörenhetsprojekt, filminvesteringar och inte minst den uppmärksammade fastighetsaffären i Alby.

Han är stjärnskottet från McKinsey som fick i uppdrag att bygga upp det kommersiella tågbolaget MTR Express i Sverige. Nu är 35-årige Johan Söör sedan drygt två år tillbaka vd för samma företag som vill utmana den statliga konkurrenten på allvar.

Employer branding är mer i ropet än någonsin. Men medan vissa företag och organisationer ligger långt fram på området finns det många andra som inte påbörjat sin resa. Det är dock aldrig försent att bli en attraktiv arbetsgivare menar employer branding experten Anna Dyhre.