Annons

Annons

Maria-Pia Hope

Det blev varken jobb inom FN eller EU för den unga idealisten från Jönköping. Istället blev hon managing partner för den affärsjuridiska advokatbyrån Vinge – möt Maria-Pia Hope.

Vinge ökade omsättningen med 11 procent under 2018 – från 1,1 till 1,2 miljarder kronor. “Vi måste hela tiden prova nya lösningar", säger Vinges vd, Maria-Pia Hope.

Hallå där Maria-Pia Hope, vd för Vinge som ser ut att göra ett rekordår 2018. Förutom omsättningsrekord toppar Vinge ligan när juridikstudenterna får betygsätta advokatbyråer.

 

ANALYS. Konkurrensen om förstaplatsen inom svensk affärsjuridik är för närvarande knivskarp. Samtidigt behöver Mannheimer Swartling och Vinge varandra. Det är ytterst en fråga om framtiden för svensk lag, skriver Realtids Rakel Lennartsson.

Ett vassare fullservice-erbjudande och fortsatt stark konjunktur ger luft under vingarna åt Sveriges andra största advokatbyrå. 2018 är på väg att bli ett nytt rekordår för Vinge.

Advokatbyrån Vinge reserverar nu en av ledningsgruppens tio platser till en nyanställd. Greppet symboliseras av en nytillverkad stol som kommer att rotera mellan de senast anställda.

Vinge ökade omsättningen med 15 procent förra året. Bokslutet 2017 landar på 1,1 miljarder i omsättning. Byrån fortsätter växa utanför transaktionsjuridiken och utmärker sig för sin satsning på jämställdhet.

Nettoomsättningen för advokatfirman Vinge ökade 76 miljoner kronor på bara ett år. "Det är framförallt en fortsatt stark transaktionsmarknad som har bidragit till det positiva resultatet. Av de 15 börsintroduktionerna på Stockholmsbörsens huvudlista under 2016 medverkade Vinge i sju stycken" säger vd Maria-Pia Hope till Realtid.  

Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet har världsomspännande konsekvenser. Realtid.se har samtalat med tre advokater om hur den svenska juristbranschen kan komma att påverkas.

För 14:e året i rad har advokatbyrån Vinge delat ut mångfaldsstipendier. Syftet är att bidra till en mer diversifierad juristbransch.