Annons

Annons

MAQS Advokatbyrå

Advokatbyrån Maqs förstärker ytterligare inom affärsområdet Digital Business med rekryteringen av Mikael Satama Granberg.

Lindahl och MAQS är kraftigt reducerade, medan nya aktörer som Walthon, Titov & Partners eller Cirio tar marknadsandelar. Realtid går igeom vinnare och förlorare när byråkartan ritas om i Advokatstockholm.

Advokatbyråer splittras på löpande band. Att det sker just nu är ingen slump. Digitaliseringens effekter och delägarmodellens inneboende logik driver på trenden. 

Inte bara Hannes Snellman utan även Setterwalls och nystartade byrån Walthon Advokater rekryterar från MAQS. Merparten av de 20 delägarna är på väg bort från MAQS Stockholmskontor.

MAQS tvistlösningsgrupp är på väg till Hannes Snellman, som därmed kraftigt förstärker sitt team. Samtidigt dementerar MAQS ryktena att Stockholmskontoret skulle vara på väg att läggas ned.

Semcons bolagsjurist Siri Mårtensson går till advokatbyrån MAQS. Där kommer hon ingå i Digital Business-gruppen.

"Det märks att många studenter är oroliga samtidigt som de är nyfikna på vad AI inom juridiken kan innebära". Det säger Johan Engström, partner på MAQS Advokatbyrå till Realtid och berättar om hur byrån arbetar för att attrahera morgondagens talanger. 

Sidor