Annons

Annons

MAQS

Vid årsskiftet får Maqs Advokatbyrå två nya delägare i Göteborg, Linn Samuelsson och Marie-Anne Lindhardt som båda har varit många år på byrån.

“Jag tror att man får en bättre känsla för kundernas verklighet och affärer om man själv är etablerad här”, säger Magdalena Persson, advokat och delägare på byrån.

Sverigechefen för ett danskt bolag i byggbranschen lyckades obemärkt förskingra miljoner kronor under flera års tid. Deloitte och en av dess revisorer stäms nu på skadestånd om drygt 25 miljoner kronor jämte ränta på grund av oaktsam revision.

Realtids avslöjande om uppsägningar på Morgan Stanley i London i samband med brexit plockades inte bara upp av Dagens Industri, Omni Ekonomi, Veckans Affärer med flera. Det blev också veckans mest lästa nyhet. Du har väl inte missat de andra nio mest lästa nyheterna i veckan?

MAQS i Stockholm kommer från årsskiftet att driva verksamheten vidare från Waterfront Building. Det är viktigare att rekrytera rätt personal än att det går snabbt, säger Katrin Troedsson, managing partner på MAQS i Göteborg.

DLA Piper rekryterar försäkringsexperten Peter Sarkia, som närmast kommer från Maqs där han hade ordförandeposten.

Semcons bolagsjurist Siri Mårtensson går till advokatbyrån MAQS. Där kommer hon ingå i Digital Business-gruppen.

"Advokatrollen är kreativ, innehåller sociala relationer och kräver en förmåga att se helheten. Det kommer att ta lång tid innan AI kan ersätta sådana mänskliga förmågor". Det säger Johan Engström, partner på MAQS Advokatbyrå, till Realtid.