Annons

Annons

Mannheimer Swartling

Morgonsvepet fredag: Nytt rekord för Mannheimer Swartling, stora problem för Swedbanks nätbank och så går största M&A-affären i Europa år mot sitt avgörande.

Vinge toppade M&A-listorna i Sverige men globalt, i Europa och i Norden var det DLA Piper som tog storslam när Mergermarket summerade M&A-året 2019.

Vad betyder den geopolitiska oron för de finansiella marknaderna och för världskonjunkturen? Veckans panel är bekymrad över utvecklingen i Hongkong, men även brexit är ett orosmoment. Ytterligare en faktor är den tekniska kapplöpningen och rivaliteten mellan USA och Kina.

Fastighetsvärldens redovisning av de största fastighetsjuristerna bjuder bland annat på en ökad sammanlagd transaktionsvolym.

Advokatbyrån Mannheimer Swartling redovisar ett resultat för moderbolaget på nästan 337 miljoner kronor för 2018 jämfört med 312 miljoner kronor 2017.

– Vi får förstås aldrig luta oss tillbaka och känna oss nöjda utan vi måste hela tiden fokusera på att utveckla Mannheimer Swartling till att bli ännu bättre. Det säger Jan Dernestam, vd på Mannheimer Swartling om utmärkelsen.

Analysföretaget Regi har via sin undersökning bland affärsjuridikkunder hittat den byrå som kunderna ser mest positivt på. Inköpschefsindex för den kinesiska industrin pekar uppåt och nyväl hägrar i Storbrittanien. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet måndag.

Sidor