Annons

Annons

Lifco

Tomas Billings och Fredrik Karlssons nya investmentbolag Röko gör sitt första förvärv. Bolaget köper 80 procent av aktierna Arboritec.

Finansduon Fredrik Karlsson och Tomas Billing har fått in 1,3 miljarder kronor till sitt nya ”mini-Lifco”, Johan Agerman ny ordförande för Danica Pension och bolag i Tobin-sfären i konkurs. Det är några av onsdagens rubriker i morgonsvepet.

AP7-fonden har investerat i två kanadensiska cannabisbolag och Heimstaden emitterar hybridobligationer om 2 miljarder kronor. Det är några av rubrikerna i fredagens nyhetssvep.

Framgångsrika tjänstemän som vill bli rika, hur det känns att få sparken och ”barfota-tv”. Det är några smakprov av innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika.

Realtids debattserie om indexfonder kontra aktivt förvaltade fonder har verkligen väckt stort intresse. Det är tydligt när vi går igenom listan på veckans mest lästa artiklar.

I går blev Fredrik Karlsson plötsligt av med sitt vd-jobb för Lifco. I dag är det klart vem som tar över efter honom.

Styrelsen i Lifco har idag beslutat att avsluta Fredrik Karlssons anställning som verkställande direktör efter oenighet om ersättning. Aktien rasar efter beskedet, ned drygt 9 procent vid 11-tiden.

Carl Bennets konglomerat Lifco köper det svenska familjeägda Indexator Rotator Systems. Bolaget utvecklar och tillverkar rotatorer, främst till skogsindustrin.

Sidor