Annons

Annons

Lendify

Nordea äger aktier i omstritt fängelsebolag, Ny vd för Vasakronan, Ny chefsjurist för FI och Håkan Roos ökar i Lendify. Detta är några av rubrikerna i tisdagsmorgonens nyhetssvep.

Merparten av Lendifys nyutlåning sker nu med hjälp av institutionellt kapital snarare än via peer-to-peer. "En naturlig del i att bygga nästa generation bank som är digital, effektiv och rättvis är att löpande effektivisera vår finansiering" säger Erika Eliasson, kommunikationschef på Lendify, till Realtid.

Lendify tar in 1,5 miljarder kronor i ny finansiering med kapitalförvaltaren Insight Investment som huvudinvesterare.

I ett digitalt samhälle där allt går allt snabbare måste även bankernas kreditbedömningsprocess hänga med i utvecklingen. I dag baseras bankernas bedömningar i stor utsträckning på information från UC eller andra kreditupplysningsföretag där informationen har en eftersläpning på 30 dagar. Det håller inte längre, skriver Nicholas Sundén-Cullberg och Erika Eliasson på Lendify.

Trots att digitaliseringen förändrar samhället i grunden talar politikerna väldigt lite om detta i valet. Vi måste alla se möjligheterna som den öppnar, men också förstå att alla grupper i samhället behöver inkluderas i utvecklingen, skriver Erika Eliasson, IR-chef på Lendify.

Styrelse i Lendify förstärks med Elisabet Lundgren, Martin Gorne samt med Peter Clason. Samtliga med expertis inom fintech och finansiella tjänster.

Utlåningen på marknadsplatsen för lån uppgick i juni till över 1 miljard kronor. Samtidigt redovisar bolaget en förlust på 69 miljoner efter tillväxtinvesteringar. "Vi ska bygga ett stort bolag", säger IR-chefen Erika Eliasson till Realtid.

Sidor