Annons

Annons

Lehman Brothers

Hur låg kommer lågkonjunkturen att bli? Det finns lärdomar om man tittar bakåt i historien. Den största är att när lågkonjunkturen väl slår till kommer också de likvida medlem att sina, skriver Realtids krönikör Anders Elgemyr.

Även om en del nyttiga slutsatser dragits i spåren efter finanskrisen är det bristen på viktiga lärdomar som är det största bekymret, skriver Realtids krönikör Per Lindvall, tio år efter kraschen i den amerikanska investmentbanken Lehman Brothers.

Realtid avslöjade i höstas att Jon Jonssons SSE Opportunities tvingats inleda en avveckling efter stora förluster. Nu har investerarna börjat få tillbaka en del av sina satsade pengar. Hittills har 60 procent av kapitalet återbetalats men någon likvidator är inte utsedd – tvärtemot vad Jon Jonsson sagt tidigare.
 

SSE Opportunities tvingades stänga efter stora förluster. Men avvecklingen går trögt – Jon Jonsson, som driver fonden, har svårt att göra sig av med de illikvida tillgångarna. Realtid har listan över de svårsålda bolagen. 

Att Jon Jonssons investeringsfond SSE Opportunities är under avveckling efter omfattande förluster väcker heta känslor.
Nu rasar den svenska finanseliten som satsat miljontals kronor i fonden – Realtid har mejlen där flera olika investerare kräver förklaringar.

Från succé till fiasko. Realtid kan avslöja att Jon Jonssons investeringsfond SSE Opportunities är stängd efter omfattande förluster. Nu rasar den svenska finanseliten som investerat miljontals kronor i fonden – pengar de riskerar att förlora.  – 2016 har varit ett katastrofår för mig, säger Jon Jonsson.

 

Mitt i juristkarriären växlade Erik Rotander spår och blev banker. Ett väldigt stort steg som krävde mycket pluggande sena kvällar efter jobbet. Men allt slit har betalat sig. I dag är han chef för Deutsche Asset Mangement Passive Investments på den nordiska marknaden.

 

Det vore inte bara logiskt om Birgitte Bonnesen tog över permanent som vd. Det skulle vara bra för bankens stabilitet, skriver Realtid.se:s krönikör Karolina Palutko Macéus.