Annons

Annons

Legg Mason

Den stora internationella kapitalförvaltaren Legg Mason öppnar nu kontor i Stockholm. Kundstocken har vuxit och de senaste fem åren har Legg Masons förvaltade kapital i Norden tredubblats. Nu ser allt fler kunder sämre tider framför sig, berättar den nya Nordenchefen Björn Edlund Persson.

Svenskarna är skeptiska till robotrådgivning och vill inte avstå det personliga mötet med en finansiell rådgivare till förmån för artificiell teknik.

Svenska sparare tycks inte känna någon oro för sina besparingar inför valet på söndag. Fyra av tio tror tvärtom att valet kommer att få en positiv effekt för deras investeringar, visar en undersökning från kapitalförvaltaren Legg Mason.

En av världens största förvaltare av aktiva fonder, Legg Mason, går till angrepp mot sin egen bransch och hävdar att det är för många dåliga aktiva fonder på marknaden. "Det finns en överkapacitet i branschen. Och antalet fonder som inte slår sitt jämförelseindex är alldeles för stort och det ser inte bra ut", säger Legg Masons Nordenchef, Peter Andersson, till Realtid.

Legg Mason-ägda QS Investors anser att Europa och vissa tillväxtmarknader är de bästa att investera i baserat på bolagets faktorbaserade placeringsstrategi.

Fondveteranen Bill Miller gillar cykliska bolag och undviker sektorer som uppfattas som säkra. För Realtid berättar han varför bostadssektorn i USA är en av hans största positioner och varför han gillar flygbolag.

Fondförvaltaren som slog index 15 år i rad lämnar amerikanska bolaget efter 35 år.