Annons

Annons

Lannebo Fonder

Harry Flam hävdar i en intervju med Realtid att: ”Det finns inget stöd i min undersökning som visar på att aktiva fonder skulle ge mer eller lika mycket avkastning som indexfonder.” Det är ett häpnadsväckande uttalande. Det skriver Viktor Ström, kommunikationsansvarig på Lannebo.

"Under stämmosäsongen 2019 satt börsens största ägare inte i en enda valberedning. Deras affärsidé är att åka snålskjuts på det förtroende som byggts upp av aktivt ägararbete." Det skriver Göran Espelund, styrelseordförande för Lannebo Fonder.

Movestic är en av de första livbolagen som tar in den nystartade fonden Lannebo Teknik Småbolag i sitt erbjudande.

Bland veckans tio mest lästa artiklar finns två om Danske Bank. En om ett nytt bolån som vissa ser som innovativt. En annan om personaluppsägningar.

Göran Espelund är grundare och arbetande styrelseordförande för Lannebo Fonder. För Realtid avslöjar han när aktiv förvaltning är som bäst, hur man skiljer på äkta och falsk aktiv förvaltning och varför han tycker att ett upphandlat fondtorg är en dålig idé. Och vad det är som gnager i honom fortfarande efter åtta år.

 

 

Goldman Sachs Asset Management rankas som nummer ett i Prosperas undersökning. "Det är ett kvitto på ett långsiktigt kundfokuserat arbete som vi har bedrivit från Goldman Sachs sida", säger Mårten Bäck, på Goldman Sachs asset management.

Morgonsvepet: Minus 4,5 miljarder för Nordea, EU redo ge brexitförlängning och ny fond från Lannebo. 

Sidor