Annons

Annons

KTH

Miljö och ekonomisk tillväxt – går det ihop? Får man tro miljöaktivisterna är svaret nej. Så här svarar expertisen i ämnet hållbar tillväxt.

Nasdaq i dialog med Swedbank, lag ska stoppa hård brexit, Sverige ska gå med i EU:s åklagarmyndighet och KTH i världstoppen inom hållbar utveckling – det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna torsdagsmorgon.

It-bolaget Seavus och KTH gör en gemensam studie på artificiell intelligens och innovation. Målet är att utveckla ett AI-verktyg för företag. "AI är en konkurrensfördel", säger Seavus vd Dimitris Panagio.

Det finns en utbredd oro för artificiell intelligens. Men KTH-forskaren Danica Kragic manar till lugn. "Dagens robotar förstår inte ens hur man knäcker ägg", säger hon.

Tekniska innovationer får allt större genomslag i modebranschen. "Det är en nödvändig utveckling för att uppnå en mer hållbar bransch", säger Josefine Olsson, konsult på managementkonsultfirman Accenture och berättar om det innovationsprogram som Accenture driver i partnerskap med H&M Foundation och KTH i syfte att fånga upp tekniska lösningar som har potential att förändra modebranschen.  

"Ett bra ledarskap är att visa och möjliggöra vägen". Det säger Julie Chatterjee som gått från att vara trainee på OKQ8 Scandinavia till att bli vd på företagets bank.

Några av landets främsta profiler inom digitalisering samlades för ett rundabordssamtal om digitaliseringens utmaningar. Det blev en intressant diskussion om både hot och möjligheter.

Carl Kistenmachers bästa karriärbeslut var att börja jobba på EQT 2008. När möjligheten sedan kom att flytta över till företagets kontor i Singapore nappade han på en gång.