Annons

Annons

Konsult

Finska it-konsulten Sofigate gör Sverigesatsning som leds av konsultstjärnan Björn Olofsson – som haft uppdrag i Sillicon Valley, London och Chicago. En viktig kundgrupp är de pressade storbankerna. "Det sker en branschgildning i finanssektorn mot techjättar", säger Björn Olofsson till Realtid.

Strategikonsultbranschen har stort inflytande på det svenska näringslivet och samhället. Därför är det problematiskt och beklämmande att branschen i princip helt saknar kvinnlig kompetens och perspektiv på ledningsnivå. De företag som ger andra råd kring organisation, produktivitet och resursanvändning organiserar sig själva på ett sådant sätt att viktig kompetens lämnas outnyttjad och kvinnlig talang utesluts. Det är dags för en bransch som själv gjort ohållbar personalpolitik till branschnorm att börja sätta kompetens först, skriver Cordials vd Lise Tormod.

Finansnischade konsultbolaget Capco gör en Nordensatsning. Det nyetablerade Stockholmskontoret ska fördubbla sin arbetsstyrka i år. "Det pågår en teknisk revolution i finansbranschen och banker krigar på tre fronter", säger Anette Tånneryd, managing partner på Capco, till Realtid.

I en tid av snabb förändring är det en utmaning för företagen att  definiera sin framtidsstrategi. Genom att titta på hur framgångsrika företag arbetar med innovation har bolaget Another Tomorrow utvecklat en modell som de hoppas ska underlätta för "vanliga" bolag i deras innovationsarbete. "Det handlar alltid om att man måste hoppa ut från kanten, men vår vision är att man ska hoppa ut med lite bättre känsla" säger bolaget CEO, Staffan Ekholm, till Realtid.

Den globala revisions- och konsultfirman Deloitte har drabbats av en omfattande och sofistikerad cyberattack, avslöjar brittiska The Guardian på måndagen. Hackarna har främst kommit över hemlig e-post, men även kunders användarnamn, lösenord och känsliga personuppgifter, enligt tidningen.

Consensus Asset Management omsättning ökade med 72 procent till 20 miljoner kronor under det andra kvartalet. "Det beror främst på rörliga intäkter från våra fonder och en stark börs", säger bolagets vd Patrik Soko till Realtid.se och som också avlöjar att bolaget snart lanserar en ny fond.

Emissionerna misslyckades igen. "Uppenbarligen har vi inte övertygat marknaden och investerare", säger Moretimes ordförande.

Moretime tvingades dra tillbaka en emission i januari. Nu gör bolaget ett nytt försök. "Vi har lagt oss på en kursnivå som vi känner oss komfortabla med", säger vd:n förhoppningsfullt.