Annons

Annons

Konjunktur

Sverige har världens åttonde bästa konkurrenskraft, upp ett steg från förra årets niondeplats. Det visar World Economic Forums Global Competitiveness Report.

UPPDATERAD: Två nya rapporter pekar mot en ökad recessionsrisk för den amerikanska ekonomin. Särskilt allvarlig är de dåliga siffrorna för tjänstedelen i ISM:s index.

Börserna faller tydligt både i Sverige och övriga världen. Aktiespararnas chefsanalytiker Peter Malmqvist spår en avmattning för corporate finance framöver.

Svenskt inköpschefsindex för tillverkningsindustrin hade sin största nedgång på över tio år och tyder på fortsatt konjunkturavmattning i industrin. Samtidigt har Danske Bank sänkt sin BNP-prognos för Sverige för i år och nästa år. 

UPPDATERAD Amerikanskt inköpschefsindex för tillverkningsindustrin var svagare än väntat i augusti och tyder på en minskande aktivitet i industrin. Statistiken gav mer bränsle till börsnedgången på Wall Street. 

Swedbank sänker sin svenska BNP-prognos för nästa år till följd av att en global avmattning tynger den exportkänsliga svenska ekonomin, skriver banken i sin nya konjunkturprognos.

Världens största förmögenhetsförvaltare, UBS, är mer negativ till aktier. Anledningen är den ökade oron för världshandeln till följd av handelskriget mellan USA och Kina.

Sidor