Annons

Annons

Karriärtips

"Nordnet hade alla rätt!" Det kände Monica Elgemark när det var dags att byta bransch efter sex år på Tele2. Ett av hennes bästa karriärtips är att vara modig och våga.

"Ett bra ledarskap är att visa och möjliggöra vägen". Det säger Julie Chatterjee som gått från att vara trainee på OKQ8 Scandinavia till att bli vd på företagets bank.

Mats tycker att han förtjänar högre lön men det påslag han väntar på kommer aldrig. Det här är en vanlig situation förklarar rekryterings- och karriärexperten Linus Zackrisson och uppmanar Mats att samla mod och börja löneförhandla.

Stämningen på Arvids arbetsplats har försämrats efter en konflikt. Han funderar på att lämna företaget på grund av detta men vet inte vart han ska ta vägen. Rekryterings- och karriärexperten Linus Zackrisson ger tre konkreta tips.

Åse vill bli vd men vet inte hur hon ska gå tillväga. Hon har fått ett nedslående besked eftersom hon saknar tidigare erfarenhet från vd-jobb. Men rekryterings- och karriärexperten Linus Zackrisson råder henne att ta nya tag.

Frederick Johansson tvekade inte ett ögonblick när han fick en förfrågan om att bli ansvarig för SEB:s verksamhet i Brasilien.
"Det var mycket som lockade, men framförallt ville jag jobba i en tillväxtekonomi", berättar han för Realtid Karriär.

José vill ha ett mer ansvarsfullt jobb men är osäker på om han har det som krävs. Han vet inte heller hur han ska förmedla sina önskemål till sin chef. Karriär- och rekryteringsexperten Linus Zackrisson uppmanar José att inte göra så stor sak av detta utan bara lyfta frågan med chefen vid första bästa tillfälle.

Om det är längesedan du sökte jobb kan det vara bra att uppdatera dina kunskaper om jobbsökarprocessen. Här berättar Finansförbundet hur du ska gå tillväga.

Sidor