Annons

Annons

John Bark

Qviberg-sfären går via sitt bolag Custos in som storägare i Realtid. Custos satsar initialt fyra miljoner kronor och får 25 procent av aktierna i Realtid Media.

Efter en sömnlös natt nyligen pratar jag och en kollega om knep och metoder för att uppnå vila. Allt ifrån fårräknande till kemiska hjälpmedel.

Realtids John Bark testar Bi Bap i Palma de Mallorca. Varierad meny och humana priser gör att den asiatiska restaurangen får ett bra betyg.

Plötsligt hör jag en snarkning ur fåtöljen framför mig. Mitt i min berättelse om en pappa som aldrig orkade lyssna har terapeuten somnat. Oerhört! Jag reser mig så tyst jag kan för att inte väcka den slumrande mannen och tassar ut. Att gå i terapi kan uppenbarligen bli ett trauma i sig. Rena rama Woody Allen.

Vi är fyra personer som unisont håller andan. Hissen ner till bilen i garaget går långsamt. Mycket långsamt. När vi passerar andra våningen hör jag ett kvävt andkippande till höger om mig. Jag sneglar på den olycksalige; något överviktig, säkert otränad. Jag spänner läpparna. Hissen öppnar dörrarna och släpper ut oss. Vi skyndar mot respektive fordon. Väl inne i bilen är luften fri igen. Puh!

Creative director John Bark söker svaret på vem som designar etiketterna till Mallorcas lokala viner och blir inbjuden till en vin- och matafton.

Vuxenpoäng? Glöm det. Här samlas motvilligt på gubbdito med autogiro på åldringskontot.

It’s FORTY EIGHT säger expediten när jag försöker bända in foten i den pråmliknande glansiga grå skon. ”Too small anyway”, svarar jag. ”And wrong color …”. Kvinnan skakar på huvudet, redan irriterad över att en så stor sko inte passar den här svenska foten. ”And too ugly”, men det säger jag inte.

Jag anländer till Steninge Slott i en Mini Cooper och parkerar på anvisad plats uppe vid cafélängan en bit bortom slottet. Coopern är en rolig liten bil med attityd och inget att skämmas över. Men heller ingen bil att köra upp på gårdsplanen till Steninge Slott med.

"Jag sitter inklämd i en turboladdad kajak på fyra hjul." John Bark testar racingkurs på Linköpings Motorstadium.

Sidor