Annons

Annons

Johannes Ericson

Dödläget i regeringsförhandlingarna går att lösa. Men det kräver att partiledarna slutar att tänka som politiker och börjar tänka som affärsmän. Det menar Sveriges främsta förhandlingsexperter, advokaterna. 

I två uppmärksammade skadeståndsmål i miljardklassen har tingsrätten gått på tvärs mot Revisorsinspektionen i sin bedömning av revisionen. Vad innebär det för branschen? Frågan diskuterades på ett seminarium i går torsdag.

"När vissa arbetsströmmar, till exempel DD-arbetet, helt eller delvis kan utföras av AI-system kommer klienterna vara i större behov av senior kompetens än junior kompetens. Advokatens roll kan därmed komma att bli än mer strategiskt rådgivande än den tidigare varit". Det säger Johannes Ericson, managing partner på Hamilton, till Realtid.

För knappt ett år sedan genomfördes en av de största transaktionerna på den svenska advokatmarknaden när hela teamet från Ashurst Stockholm gick samman med Hamilton och skapade en av Sveriges största affärsjuridiska rådgivare. "Utmaningen ligger i att bygga en gemensam företagskultur" säger Hamiltons managing partner Johannes Ericson till Realtid.