Annons

Annons

Joakim Bornold

Fredagens panel svarar på ett välläst debattinlägg till försvar för strukturerade produkter. Enligt panelen har kritiken varit rättvis – produkterna är för komplicerade och ställer för höga krav på köparna.

EQT-noteringen kommer väcka stort intresse hos privatspararna. ”Jag tror att intresset av att komplettera med ett riskkapitalbolag kan bli högt”, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners.

Nu jobbar Nordeas styrelse med att rekrytera en efterträdare till vd Casper von Koskull. "Om man har ambitionerna att bli en stor europeisk bank så är det inte omöjligt att man väljer någon utanför Norden", säger Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold.

Rapporterna om vart konjunkturen är på väg duggar tätt. Signalerna från Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer i veckan är förhållandevis pessimistiska. I fredagspanelen den här veckan svarar Robert Boije, Annika Winsth och Joakim Bornold på var i konjunkurcykeln vi befinner oss, vad det innebär för finansföretagen och hur de ser på framtiden.

Det är många som applåderat ordförande Göran Perssons återkomst i rampljuset efter att han accepterat att bli krisande Swedbanks nya ordförande, men jag har svårt att dela den entusiasmen. Det skriver Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners.

Han har alltid betraktat sig själv som en individualist. Men när Joakim Bornold nu lämnar Nordnet, är det för att han saknar en flock. För Realtid berättar han hur en bokstöld i röda Degerfors formade honom – och om nycklarna som gjorde honom till sparekonom.

De mörka molnen tornar upp sig i veckans fredagspanel. Alla är överens om att sämre tider är på väg, vilket självklart påverkar aktiemarknaden. När det gäller bitcoin går åsikterna däremot isär. Aktiespararnas analytiker tror på en vändning.

Efterspelet kring Danske Bank fortsätter: SEB dementerar utländska kunder och danska finansinspektionen väntas godkänna Jacob Aarup-Anderson som bankens nästa vd. Advokat Fredrik Olsson drar lärdomar. Det är några rubriker i morgonsvepet.

 

Sidor