Annons

Annons

Jämställdhet

En kvinnlig ekonom tjänar nästan tolv procent mindre än en manlig ekonom och utvecklingen går åt fel håll. Det visar en färsk analys från fackförbundet Civilekonomerna.

Fler kvinnor i toppledningen genererar stabila vinster och finansiella avkastningar med lägre risk. Det visar en ny rapport från Pwc.

Advokatbyrån Delphis partner Agnes Hammarstrand har utsetts till Årets Justitia för sitt jämställdhetsarbete. “Man kan vara delägare på en advokatbyrå samtidigt som man arbetar för ökad jämställdhet”, säger hon till Realtid.

Undersökningsföretaget Nyckeltalsinstitutet har rankat Sveriges bästa arbetsgivare inom en rad branscher. Finansbranschen står sig väl – förutom när det gäller lika möjligheter till karriär oavsett kön.

Större startupbolag med över 50 anställda har större skillnader i lön mellan kvinnor och män än vad bolag med färre än 10 anställda har. Det visar en ny rapport.

"Utvecklingen liknar i nuläget snarare en avveckling. Vi som är stora aktörer i den nordiska IT-sektorn måste gå i bräschen för nya sätt att leda och arbeta. Det krävs självrannsakan för att vända den nedåtgående trenden." Det skriver Evrys koncernchef Per Hove, och tf vd för Evry Sverige Bengt-Göran Kangas.

 

De lever av att driva förändring åt kunder, men hur ser det ut internt? Nu vill de använda sina positioner för att påverka. Tolv tungviktare inom professional services har bildat en plattform för jämställdhet.

Sidor