Annons

Annons

IPO

Geopolitiska handelsfrågor fortsätter att påverka noteringsklimatet globalt. Enligt revisionsjätten EY:s senaste analys minskade IPO-aktiviteten på många marknader under tredje kvartalet 2019 jämfört med tredje kvartalet 2018.

Baker McKenzie är legal rådgivare vid fastighetsbolaget K2A:s börsnotering på Nasdaq Stockholm, med Carnegie och Swedbank som Global Coordinators och Joint Bookrunners, enligt ett pressmeddelande från advokatbyrån.

En börsnotering är den troligaste vägen framåt för EQT men riskkapitalbolaget undersöker sannolikt samtidigt även att ta in större delägare och väljer det mest värdefulla alternativet sent i processen. Det säger professor Per Strömberg,vid Handelshögskolan i Stockholm, till Realtid.

Efter uppgifter i veckan om att både Synsams och Cabonlines ägare valt att vänta med börsnotering – IPO – på grund marknadsturbulensen är frågan om intresset för börsnoteringar svalnat av? Realtids fredagspanel ger sin syn på klimatet för börsintroduktioner just nu.

 

BNP Paribas räknar med god aktivitet för europeiska börsnoteringar i juni, säger Nordenchefen Eirik Winter till Realtid. Det trots uppgifter om att Synsams ägare väntar med börsnotering till följd av böroron och att många andra analytiker ser mer skeptiskt på läget.

Den svenska aktiemarknaden är mycket intressant för tyska bolag, inte minst techbolag. Det hävdar den tysk/svenska investeringsrådgivaren Catcap/Jarl Securities som just nu arbetar med ett par nya börsnoteringar.

Riskkapitalbolaget Bridgepoint står redo att börsnotera dialysföretaget Diaverum, som tidigare var en del av Gambro, rapporterar DI.

Sidor