Annons

Annons

Internationella Engelska skolan

Fredrik Åkerman, CFO för Internationella Engelska Skolan (IES) sedan 2013, har idag meddelat att han  lämnar bolaget för att tillträda en roll som CFO på översättningsföretaget Semantix.

Nordeas tidigare kommunikationschef, Emma Rheborg, har utsetts till kommunikationschef för Internationella Engelska Skolan. 

Internationella Engelska Skolan har förvärvat resterande 50 procent av aktierna i det nybildade samriskbolaget International Education Partnership.

Entreprenören Dan Olofssons och PWC:s välfärdsvinstberäkningar ger vid handen att fyra av fem välfärdsföretag i praktiken skulle få sina vinster utraderade av de föreslagna vinstbegränsningarna. Detta beroende på att de har så lite och ofta negativt operativt kapital. Det påståendet doftar advokatyr, och det vet Olofsson, skriver krönikören Per Lindvall.

Det finns en viktig lärdom att dra av kombinationen Internationella Engelska skolans höga provresultat å ena sidan, och utbildningsminister Gustav Fridolins ilska över skolföretagets ekonomiska resultat och påföljande aktieutdelning å andra sidan, skriver Realtids Peter Andersson.

Sidor