Annons

Annons

Huawei

EQT:s anställda har en snittlön på nästan 2,54 miljoner kronor. Riskkapitalbolaget toppar därmed lönelistan i årets kartläggning av kreditupplysningsbolaget Creditsafe. 

Problemen med penningtvätt i Nordea är värst i Danmark, anser vissa. Andra anser att grundproblemet är finskt. På andra sidan världen planerar Huawei en stämning mot USA. Det är lite av innehållet i dagens morgonsvep.

Efter bakslagen i USA är det nu tydligt att kinesiska telekomjätten Huawei satsar i Europa. Det är en trend som även gäller kinesiska investeringsmönster i stort.

Trots handelsbråk mellan USA och Kina märks det knappt på Kinas ekonomi.
– Handelskriget har endast haft marginella effekter. Kinas handelsöverskott har faktiskt hittills ökat i år, säger den oberoende Kina-experten Frédéric Cho.

Sämre än väntat för H&M-konkurrenten Inditex.Volvo har rekordsålt bilar – 600 000 – och Huaweis finanschef släpps mot borgen. Det är några av nyheterna i Realtids morgonsvep den 12 december. 

USA ligger bakom gripandet av Kinas kronprinsessa – Huaweis CFO och dotter till Ren Zhengfei, grundaren av bolaget. Varför sker det nu, och vilka kan de handelspolitiska konsekvenserna bli, frågar sig Realtids krönikör Anders Elgemyr i en analys.

Kina protesterar mot gripandet av Huaweis finanschef, Sveriges första handelsplattform för kryptovalutor har öppnat och Kinnevikveteran gör börscomeback. Detta är några av rubrikerna i morgonsvepet.