Annons

Annons

Fusion

Altor-bolaget BTI Studios går samman med asiatiska Iyuno Media Groups. Totala intäkterna för gruppen uppgår till cirka 2 miljarder kronor. ”Vi ser en långsiktig explosion i efterfrågan”, säger Altors partner Klas Johansson som öppnar för en delexit genom börsnotering om några år.

Bankerna ökar resurserna för att komma tillrätta med pennintvätt, men polisen gör för lite. EQT till Stockholmsbörsen i november och Fiat Chrysler och Renault ger inte upp fusionen. Det är lite av innehållet i måndagmorgonens nyhetssvep.

Fusionen mellan MTG Nordics och TDC Group kan stoppas. TDC:s styrelse har meddelat att bolaget vill dra sig ur affären.

Burson-Marsteller och Cohn & Wolfe bildar Burson Cohn & Wolfe (BCW). Tillsammans blir de en av världens största PR-byråer, men vad händer i Sverige?

Resurs Bank överväger att integrera norska dotterbolaget YA Bank i Resurskoncernen. Bredare produkterbjudande och lägre kapitalkrav är några fördelar, enligt nischbanken.

De fem divisioner som Intrum Justitia måste sälja för att blidka EU och konkurrensmyndigheter – till följd av fusionen med Lindorff – väntas ge drygt 6 miljarder i intäkter.

Hegeli PA och Nav PR slås ihop och bildar byrån The Labyrinth. Den tidigare S-politikern Anders Johansson har utsetts till vd. Och Stockholms tidigare M-finansborgarråd Kristina Axén Olin blir senior rådgivare åt bolaget. Målet är att bli Sveriges största PA-byrå inom fem år. "Vi vill växa snabbare tillsammans, istället för organiskt var för sig", säger vd:n till Realtid.se.

Sidor