Annons

Annons

Frida Bratt

Swedbank är spararnas klart mest nettoköpta aktie i år. Det är nästan tre gånger så många kunder som köpt Swedbank som har köpt Nordea, tvåa på Nordnets lista.

Dags för Bolund att dra på sig spikskorna Det urvattnade förslag om en effektivare flytträtt som regeringen presenterade i våras har i praktiken slängts på soptippen. Det skriver Nordnets sparekonom Frida Bratt.

EQT-noteringen kommer väcka stort intresse hos privatspararna. ”Jag tror att intresset av att komplettera med ett riskkapitalbolag kan bli högt”, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners.

Det avslutande kvartalet på 2018 var mörkt på börsen. Men hittills i år är börsen upp 15 procent. 

Siffror från Brummer & Partners var det som lockade våra läsare överlägset mest denna vecka. Goldman Sachs nya klädkod och vem Frida Bratt har i åtanke när hon skriver i sin nya roll som sparekonom på Nordnet drog också storpublik.

- Män handlar aktier i dubbelt så hög utsträckning som kvinnor, men det kvinnliga kollektivet presterar bättre än det manliga. Det säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet apropå en ny undersökning.

Hon har lämnat journalistiken för att bli Nordnets nya sparekonom. Med Swedbank-skandalen som fond berättar Frida Bratt om likheterna mellan sin gamla och nya roll – samt hur hon gör för att lyckas förklara ekonomi på ett sätt som folk förstår.