Annons

Annons

Fredrik Rodger

Fredrik Rodger överklagar Svea hovrätts dom, samtliga delar utom svindleriet. ”Jag vill dock tillägga att det övergår mitt förstånd hur jag kunde dömas för detta brott,” säger han i en kommentar till Realtid.

Fredrik Rodger döms till tre år och fyra månaders fängelse av Hovrätten som dömer honom för ytterligare två brottsmisstankar – svindleri och oredligt förfarande.

EBM:s åklagare Stig Åström presenterar kommande åtalspunkter och huvudförhandlingsplan i målet mot Johan Ulander.

Johan Ulander, Peter Lindh och Lars Guldstrand är tre av flera nya vittnen som kallas av EBM för att bevisa att Fredrik Rodger begått de svindlerier som åklagare Stig Åström påstår.

Ekobrottsmyndighetens Stig Åström är nöjd med domen från Stockholms tingsrätt som fällde Fredrik Rodger för grova ekobrott och dömde honom till tre års fängelse. Han ser dock goda förutsättningar för att överklaga domen i de friande delarna, vilket kan leda till ett straff om fem års fängelse.

Fredrik Rodger, tidigare vd för Contender Kapital Holding, döms till tre års fängelse och näringsförbud i fem år. Domstolen ger hård kritik mot EBM i domen för uteblivna förhör med nyckelpersoner.

EBM:s åklagare Stig Åström anser att Fredrik Rodgers försvar tagit i lite väl mycket i arvodesanspråket och vill sätta ned arvodet med en tredjedel. Försvarsadvokaten Simon Bergström är stark kritisk till EBM-åklagarens yrkande: "Kostnader har ådragits staten snarare genom åklagarens bristande utredning och processföring", uppger han.

Affärsmannen Johan Ulander väntar fortfarande på besked från åklagaren om utredningen mot honom leder till åtal eller ej.

Sidor