Annons

Annons

Fondtorg

I sista stund vill nu flera fondbolag försöka få beslutsfattarna att vänta med att införa det andra steget i omgörningen av Premiepensionsmyndighetens fondtorg.  

Fonden OPM Listed Private Equity från förvaltaren Optimized Portfolio Management Stockholm AB för premiepensionens fondtorg, enligt det nya regelverket.

Pensionsmyndighetens nya regelverk "ett tryggt och hållbart fondtorg” kan knappast sägas vara en garanti för att mindre seriösa aktörer inte släpps in. Säkert däremot är att kravet stänger ute mindre aktörer, som kan vara fullt seriösa och skickliga. Det skriver Realtids Claes Folkmar.

UPPDATERAD I och med nya regler på Premiepensionens fondtorg avregistreras 269 fonder. Förändringen berör 630.000 sparare och ett fondkapital på totalt 48 miljarder kronor.

Ett nytt avtal för premiepensionens fondtorg är klart. Det ställer hårdare krav på fondbolag som vill finnas på fondtorget. Syftet är att skapa ett bättre och tryggare utbud av fonder för pensionsspararna.

Regeringen vill låta en ny myndighet välja ut PPM-fonder, efter upprepade brister i dagens system. "Pensionsmyndigheten har sagt upp flera samarbetsavtal och i vissa fall polisanmält fondförvaltare", konstaterar regeringen.