Annons

Annons

Fondia

"Min uppgift som ledare är att identifiera vad det är som driver varje medarbetare och skapa en företagsmiljö som tillgodoser det behovet”. Det säger Monica Söderlund, vd på juristbyrån Fondia till Realtid. 

Grant Thorntons tidigare skattechef Monica Söderlund blir ny vd för juristbyrån Fondia. "När jag läste jobbannonsen var det kärlek vid första ögonkastet", säger hon till Realtid. 

I sommar slutar Niclas Gottlieb som vd för juristbyrån Fondia. Han är övertygad om att juristbranschen måste öppna upp för andra kompetenser. –Kunderna både kräver och förtjänar en förändring.

Den börsnoterade juristbyrån Fondia expanderar i Baltikum och öppnar inom kort ett kontor i Vilnius.

Fondia rankas som en av de mest innovativa juristbyråerna i Europa. Bolaget belönades senast vid FT Innovative Lawyers Awards i London förra veckan.

Hon har varit både internationell bolagsjurist och advokat på flera affärsjuridiska advokatbyråer. Nya arbetsplatsen Fondia erbjuder “det bästa av två världar” för Nina Wittholt som numera styr sitt arbete, i stället för tvärtom.

Sedan 2012 utmanar en ung Göteborgsbyrå den traditionella affärsjuridiken. Det började som ett experiment och slutade på börsen. Deras hemlighet? Se juridikens affärspotential och våga testa gränser.

Affärsjuristbyrån Fondia anställer juristen Jakob Hedén som blir chef över det nya affärsområdet Life Science. Jakob Hedén kommer närmast från Mölnlycke Health Care.

I går släppte den nordiska juristbyrån Fondia sitt första årsbokslut som noterat bolag och det visar på mycket god tillväxt. För Sverigedelen finns inga offentliga siffror, men antalet anställda i Sverige har ökat från 5 till 30.

“När vi använder oss av tekniken är det viktigt att vi håller hårt på transparensen, vilken i sin tur kräver att personalen levererar och använder tjänsterna på ett öppet sätt inför våra kunder”. Det säger Fondias vd Niclas Gottlieb till Realtid.

Sidor