Annons

Annons

Folksam

Folksamgruppen ökade sitt förvaltade kapital under första halvåret med 6 procent till 441 miljarder kronor, jämfört med motsvarande period förra året, vilket finanschefen Jesper Andersson betecknar som “väldigt bra” i ett historiskt perspektiv. 

Folksamägda KPA Pension förvärvar en nybyggd kontorsfastighet i Globenområdet av Fabege för 1 608 miljoner kronor.

Folksam välkomnar en extrastämma i Swedbank där en ny ordförande, som inte omfattas av misstankarna om penningtvätt i Baltikum, kan väljas.

De som var kritiska mot FRA:s Swedbank-rapport har haft orimliga förväntningar. Det menar Carina Lundberg Markow, ägaransvarig på Folksam, som säger att rapporten svarar på det som den skulle besvara.

Aktiespararnas vd Joacim Olsson är skarpt kritisk till Swedbanks rapport och undrar om storägaren Folksam, som är positiv till rapporten, verkligen läst samma rapport. Joacim Olsson säger att "rapporten stärker känslan att man mörkar och döljer". 

Folksam kommer att ge Swedbanks styrelse grönt ljus vid stämman nästa vecka, enligt Carina Lundberg Markow, Folksams chefsstrateg för ansvarsfull kapitalförvaltning.

Enligt uppgifter till DI ska Swedbanks styrelse ha känt till den interna rapporten om penningtvätt.

– Om uppgifterna om en intern rapport som pekar på problem med misstänkt penningtvätt stämmer har Birgitte Bonnesen medvetet vilselett marknaden. Då måste hon avgå, säger vd:n Joacim Olson till SVT.

Konjunkturen tappar fart. Samtidigt minskar de penningpolitiska stimulanserna. Enligt Skandia innebär det ökad osäkerhet för investerare.

Sidor