Annons

Annons

Folksam

Det är inte konstigt att pensionsjättarna söker sig till jaktmarker där priserna inte rusat på samma sätt som på Stockholmsbörsen. Realtids Torbjörn Isacson ser emellertid tecken som påminner om fastighetshaussen i slutet av 1980-talet.

Ylva Wessén blir ny vd och koncernchef för Folksamgruppen. Hon efterträder Jens Henriksson som tidigare i år gick över till Swedbank som vd och koncernchef.

Folksam och KPA Pension, som ingår i Folksamgruppen, investerar 4 miljarder kronor i aktier utgivna av Heimstaden vid den riktade nyemissionen. 

"Det är inget självändamål att människor ska flytta sina pensionspengar kors och tvärs.  Men en pensionsförsäkring måste, precis som alla andra produkter, leva på egna meriter." Det skriver Avanzas sparekonom Johanna Kull som nu förutspår goda möjligheter för en förändring av flytträtten.

 

 

En rad mellanhänder vill hjälpa de stora kapitalförvaltarna med att hitta rätt i fonddjungeln. Men exempelvis Alecta, Skandia och Folksam anser att de klarar sig bra på egen hand.

Morgonvepet: Amerikanska nätmäklaren E-Trade slopar courtaget, USA inför tullar mot europeiska varor och Hongkong tappar mark som finansiellt centrum efter oroligheterna – Singapore vinner mark. 

Folksambolaget KPA köper Trygg-Hansa-huset på Kungsholmen i Stockholm för 4,3 miljarder kronor, vilket är en av de högsta priserna någonsin för en enstaka fastighet. 

Sidor