Annons

Annons

Federal Reserve

JP Morgan satsar på fintech, Ericsson sätter av 12 miljarder för mututredning, ECB-topp lämnar i förtid – ersättare till annan ledamot på väg in. Det är några av rubrikerna i torsdagens nyhetssvep.

Rusande räntor på den amerikanska repomarknaden som tvingat fram likviditetsinjektioner från centralbanken tyder på att den amerikanska räntemarknaden har fastnat i en QE-fälla.  Det skriver Realtids Claes Folkmar.

Swedbank stänger ned vd-staben, EQT startar ny fond och Asienbörser sjunker efter Fed-besked. Det är några av rubrikerna i torsdagens nyhetssvep.

Vilka är Donald Trumps viktigaste ekonomiska prioriteringar inför presidentvalet nästa år? Fredagens paneldeltagare anser att en lösning på handelskriget med Kina står högt på agendan, men de flesta är tveksamma till om en lösning kommer före valet.

USA:s BNP ökade med 2,0 procent i årstakt under det andra kvartalet. Det visar den första revideringen av statistiken, vilket var som väntat.

Den amerikanska centralbanken kommer att agera på ett lämpligt sätt för att hålla ekonomin igång, sade Fed-chefen Jerome Powell på fredagen i ett tal som SEB:s ekonom Elisabet Kopelman beskriver som “neutralt”.

SBAB spår Riksbankshöjning först 2022,  IMF varnar för räntesänkningar och valutaintervention, Fed enig om att undvika signal om lång räcka av lättnader. Det är några av rubrikerna i torsdagens nyhetssvep. 

Det eskalerande handelskriget och risken för hård brexit har fått Goldman Sachs ekonomer att tro på fler räntesänkningar från Fed i år, rapporterar Bloomberg. 

Fed-chefen Jerome Powell klarade att ta hänsyn till såväl president Trumps kritik som att det fanns Fed-ledamöter som ville ha en oförändrad ränta samt att ekonomin i USA går bra, enligt Swedbanks ekonom Knut Hallberg. 

Sidor