Annons

Annons

Fastator

Det svenka investmentbolaget Fastators aktiekurs har ökat med 146 procent på tolv månader och värderas nu till över 1,4 miljarder kronor. Det är för stort för First North anser vd Joachim Kuylenstierna som därför siktar på Nasdaqs huvudlista.

Investmentbolaget Fastators  helägda dotterbolag Industrisamhälle har ingått avtal om förvärv av 31 fastigheter för cirka 600 miljoner kronor.

En lednings-trio från Stendörren tar över Offentliga Hus. Fredrik Brodin tillträder som vd efter Lars Holm, Magnus Sundell tillträder som CFO och Johan Bråkenhielm tillträder som transaktionsansvarig.

Investmentbolaget Fastator etablerar Point Properties, ett nytt företag med inriktning på att utveckla stadskärnor.  Bland annat Carl Bildt och Björn Rosengren kommer att sitta styrelsen.

Fastator förbereder inför byte av börslista. Rekryterar Christoffer Strömbäck som CFO, närmast från JLL, samt en ny transaktionschef, Emelie Sohier.

Fastator är redo att gå in i ett nytt segment, men vilket är vd Joachim Kuylenstierna hemlighetsfull om. ”Om ett år kan du få reda på detta”. Han ger även en känga åt bostadsutvecklarna där det finns spelare som inte hör hemma på fastighetsmarknaden: "Vissa ser inte skillnad på en hammare och en såg".

Omsättningen ökade samtidigt som vinsten minskade under första kvartalet, visar delårsrapporten för investmentbolaget Fastator som är inriktat på fastigheter.

Sidor