Annons

Annons

Falcon Funds

Fyra män står åtalade för ekobrott i den stora Falcon Funds-rättegången där tolv bolag är brottsverktygen. Förutom höga böter och näringsförbud riskerar en av dem också utvisning.

Dagens panel anser att vi befinner oss ungefär halvvägs in i en konsolidering av den svenska fondmarknaden. En påskyndande faktor är skandalerna kring Allra och Falcon Funds.

Fastighetshärvan som involverade såväl SIP Homes som Fair Investments lockade flest Realtidläsare den gångna veckan. Här är hela topp-tio-listan över de mest lästa artiklarna!

Fyra män är åtalade i Falcon Funds-härvan. De misstänks för trolöshet mot huvudman, grova mutbrott och grovt bedrägeri. "Det grova mutbrottet kan man säga är nyckeln till den övriga brottsligheten", säger kammaråklagare Jerker Asplund.

Efter nära sju dagar är pilotstrejken över och SAS-plan är i luften. Samtliga misstänkta i Falcon Funds-härvan sitter nu häktade och ny JO föreslagen. Detta är några av rubrikerna i fredagsmorgonens nyhetssvep.

Stockholms tingsrätt har beslutat att häkta en av de huvudmisstänkta i pensionshärvan kring Falcon Funds.

Cristina Stenbeck investerar i nytt socialt nätverk för kvinnor samtidigt går lillasyrran Sophie Stenbeck in i ett AI-bolag, Näringslivets mäktigaste kvinna är utsedd och huvudmannen i Falcon Funds-härvan häktas i dag. Detta är en del av innehållet i fredagens morgonsvep.

Under våren har det Malta-baserade fondbolaget Falcon Funds betalat tillbaka ytterligare 80 miljoner kronor till Pensionsmyndigheten (PPM). Myndigheten har nu satt in beloppet på berörda sparares premiepensionskonton.

Sidor