Annons

Annons

Fabege

Fastighetsbolaget Fabege, med vd Stefan Dahlbo, säljer DN-skrapan i Stockholm till Areim. Affären görs genom bolagsförsäljning till ett underliggande fastighetsvärde om 3 545 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt.

För 14:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vilka 50 som anses vara mäktigast branschen. Erik Selin, vd för Balder, kniper förstaplatsen. 

Folksamägda KPA Pension förvärvar en nybyggd kontorsfastighet i Globenområdet av Fabege för 1 608 miljoner kronor.

Investmentbolaget Öresunds substansvärde sjönk 2,2 procent under det första kvartalet i år, sämre än SIX Return Index som samtidigt steg med 13,2 procent.

I morse blev det klart att Stefan Dahlbo blir Fabeges nye vd och koncernchef. – Det har gått snabbt de sista dagarna så det känns omtumlande, säger han till Realtid och avfärdar samtidigt spekulationer om att det skulle råda någon kris på marknaden.

Stefan Dahlbo blir ny vd och koncernchef för Fabege. "Det är ett dynamiskt och mycket framgångsrikt företag som jag ser fram emot att bli en del av", säger Stefan Dahlbo.

Fabeges valberedning har uppdaterat sitt förslag till styrelse inför stämman den 2 april. Pär Nuder ersätts inte.

Styrelseproffset Pär Nuder riskerar att åka ur både tredje AP-fonden och Fabeges styrelser. Ett antal utredningar kring Nuder pågår för närvarande.

UPPDATERAD Anklagelserna mot förre finansministern Pär Nuder om olämpligt beteende i samband med skid-VM i Åre undersöks av finansdepartementet. Fastighetsbolaget Fabege överväger att göra detsamma.

Sidor