Annons

Annons

Emerging Markets

East Capital inleder partnerskap med Credicorp Capital Asset Management. "Vi stärker nu vår närvaro ytterligare i en region där vi inte har kontor på plats", säger Tim Umberger, Partner på East Capital till Realtid.

Hur osannolikt det än låter, och trots Kim Jong-uns isolerande retorik, kan vi nu under 2018 års vinter-OS bevittna de första stegen mot en eventuell återförening av den koreanska halvön. Bara återföreningen mellan Öst- och Västtyskland skulle kunna betraktas som en större historisk politisk händelse. Men skulle en återförening vara bra för investerare? Om det skriver Ben Surtee, manager på kapitalförvaltaren Jupiter Asset Management.

President Macris framgångar i höstens val till kongressen och senaten i Argentina öppnar för nya reformer och ökar markant hans chanser att bli omvald i presidentvalet 2019. Detta förändrar riskbilden i Argentina där oron för en återgång till de tidigare årens politik under Kirchner har avhållit många utländska investerare från att gå in på marknaden.
Trots att argentinska tillgångar redan gått starkt under 2017 finns det nu mer potential när utländska investerare på allvar kan börja investera i landet. Argentina har kanske de bästa förutsättningarna på 50 år att bryta med populismen och följa Chiles framgångsexempel, och det skapar investeringsmöjligheter, skriver Argentinakännaren Petter Sandgren.

Frederick Johansson tvekade inte ett ögonblick när han fick en förfrågan om att bli ansvarig för SEB:s verksamhet i Brasilien.
"Det var mycket som lockade, men framförallt ville jag jobba i en tillväxtekonomi", berättar han för Realtid Karriär.

Intresset för krediter på tillväxtmarknader höll i sig under april och vi noterade en fortsatt positiv utveckling för Carnegie Emerging Markets Corporate Bond som steg med 0,9 procent under månaden. Förvaltaren Mikael Engvall sammanfattar april.

Tro inte att hela Latinamerika har problem bara för att det råder en finanskris i Brasilien. Det anser Alquitys förvaltare Roberto Lampl. Han konstaterar att tillväxten är stark i flera länder i regionen.

I november 2015 startade Carnegie Emerging Markets Corporate Bond – en ny räntefond med extra spets. Startskottet gick i en stökig marknad, säger förvaltarna Mikael Engvall och Mona Stenmark.

Indien är en "manodepressiv marknad" där investerare antingen väntar sig för mycket eller är för negativa när snabb utveckling uteblir. Det anser förvaltaren Kunal Desai på Neptune Investment, som tror på stigande vinster för landets bolag och att den negativa trenden ska vändas.