Annons

Annons

 Deutsche Bank

Europeiska banker väntas fortsätta med kostnadsbesparingsprogram, enligt branschexperter Realtid talat med. I Norden tror Eirik Winter, Nordenchef på BNP Paribas, mer på renodling än konsolidering. 

Deutsche Bank har anställt tre nya chefer i Norden under senare tid och påverkas inte av de stora personalminskningarna i koncernen. Det berättar Nordenchefen Jan Olsson. 

Ordföranden för Deutsche Bank ska avgå och söker nu efter sin efterträdare. Trots att han inte tänker avgå förrän 2022.

Deutsche Bank startar en "bad bank", Nordic Capital köper ännu ett amerikanskt hälsobolag och pessimism om lösning på handelskriget. Det är något av innehållet i morgonsvepet idag måndag.

Finansinspektionen gav 2016 SEB allvarlig kritik för bankens arbete mot penningtvätt när Annika Falkengren var vd för banken. Dessutom har Riksbanken skapat en "kronmördande maskin" enligt Nordea och Deutsche Bank ser ingen anledning till ny strategi. Det är några av nyheterna i morgonsvepet måndagen den 29 april.  

Myndigheter uppmanar Deutsche Bank att ytterligare minska sin amerikanska investmentbank på grund av oro att divisionen är för stor och olönsam, skriver Financial Times på måndagen och hänvisar till källor.

En sammanslagning mellan Commerzbank och Deutsche Bank skulle skapa eurozonens näst största bank. Nu är samtalen i full gång. Samtidigt är balterna oroliga för att Swedbank och SEB ska dra sig ur regionen och i Sverige ökar bopriserna. Det framgår av måndagens morgonsvep.