Annons

Annons

Datscha

Stronghold Invest säljer Datscha till amerikanska Real Capital Analytics. Fusionen blir en av den största transaktionerna inom proptech i Europa.

HR-bolaget Reachmees tidigare vd Nils Bergman blir ny vd på Strongholdgruppens Datscha, som levererar information och analys om kommersiella fastigheter.

Urban Edenström, vd och grundare av Stronghold Invest, berättar om resan från orienteringen i Ronnebys skogar till att bli en av Sveriges tyngsta entreprenörer. "Visst har jag ett stort självförtroende men samtidigt ifrågasätter jag mig hela tiden".

Transaktionsvolymen på den kommersiella fastighetsmarknaden har ökat med 2 procent. En ny rapport från Datscha visar att transaktionsvolymen är den näst högsta sedan finanskrisen 2008 samt att intresset från utländska investerare är fortsatt stark.

Datscha inrättar en ny roll som Chief Operations Officer (COO). Anders Mårtensson ska öka takten inom produktutvecklingen och möjliggöra fortsatt internationell expansion.

Den kommersiella fastighetsmarknaden i Stor-Göteborg har kraftig medvind. Färsk statistik från Datscha visar att transaktionsvolymen på Göteborgs kommersiella fastighetsmarknad ligger på all time high-nivå, när det svenska transaktionsåret 2017 summeras.