Annons

Annons

Credit Suisse

Den schweiziska banken Credit Suisse har beslutat att dra in på bonusutbetalningar till firmans investmentbankirer.

Allfunds förvärv av Nordic Fund Market är nu slutförd och avtal har slutits med Folksam. Samtidigt ska arbetsstyrkan på det svenska kontoret stärkas.

Spanska BBVA, franska BNP Paribas och schweiziska Credit Suisse rapporterar samtliga bättre nettoresultat än väntat för det andra kvartalet, skriver Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen. 

Den schweiziska investmentbanken Credit Suisse kommer ta ut en avgift på 30 000 dollar för sina analyser. Avgiften införs i spåren av Mifid II, som nyligen trätt i kraft. Men det skiljer mellan olika banker och fondförvaltare hur de hanterar avgifterna för analysen.

Credit Suisse gör en riktad nyemission på 4 miljarder schwizerfranc, motsvarande drygt 35 miljarder kronor. Åtgärden presenterades i samband med morgonens delårsrapport och ska täcka bankens kapitalbehov på 2-4 miljarder franc.

Omfattande internhandel, blankning och utfärdande av warranter kan ha lurat tusentals småsparare på börsen. Genom att använda sig av tre olika geografiska och juridiska zoner har de amerikanska hedgefonderna ostört kunnat agera i det fördolda. Det hävdas i den anmälan som föranlett Ekobrottsmyndigheten att inleda en förundersökning kring handeln i Fingerprint Cards B-aktie.

Fem amerikanska hedgefonder pekas ut i den ena av de två nu pågående förundersökningarna kring handeln i Fingerprint.
Realtid kan avslöja hur fonderna döljer sin internhandel som misstänks påverka kursen i Fingerprint Cards B-aktie.

 

Sidor