Annons

Annons

Collector

Fintechbolaget Bofink, som har flera välkända namn i ägarlistan, tittar nu på att ta in fler ägare. Bolaget ska växa ytterligare, bland annat genom att bli bostadkreditsinstitut, berättar vd och grundare Joachim Ronneback Thomson i en intervju med Realtid.

Den finaste arbetsfria intäkten man kan ha sägs vara apanage. Den näst finaste är arbitrage. Den tredje finaste verkar vara att nyttja den statliga insättningsgarantin. Realtids krönikör Per Lindvall tycker att något skaver i den logiken.

Collector Bank lanserar inlåningserbjudande i Tyskland vilket ska minska bankens valutaexponering, skriver banken i ett pressmeddelande.

Finansmannen Erik Selin, vd i Collector-storägaren Balder, köpte under mars 1,5 miljoner aktier i nischbanken Resurs.

Peter Olsson, som närmast kommer från rollen som corp-chef på SEB, har idag utsetts till ny CFO i Collector, samtidigt rekryteras ytterligare en person från corp-sidan på SEB.

Nischbanker, som Resurs och Collector, står inför flera utmaningar framöver.  Det menar det nordiska kreditvärderingsinstitutet Nordic Credit Rating, NCR, i en kreditanalysrapport.

Allt fler vill äga ett svenskt bolag. Anna Kinberg Batra är imponerad över Lena Aplers Collector. Och snart är den asiatiska tidsåldern här. Det är lite av innehållet i tisdagens morgonsvep.

Nu lanserar Collector Bank och Betterwealth en gemensam digital investeringstjänst. Tjänsten låter privatpersoner investera i skräddarsydda portföljer baserat på kundens mål och riskbenägenhet.

Collector ökade vinsten med 48 procent under fjärde kvartalet till 191 miljoner kronor.

Sidor