Annons

Annons

Bostadsbyggande

Bostadsutvecklaren SSM:s framgång i tingsrätten mot ett antal köpare som ville komma ur sina förhandsupplåtelser var en rejäl pyrrhusseger. Förhandsköpen är att betrakta döda, skriver Realtids krönikör Per Lindvall.

I Unionens konjunkturprognos framgår det att både bostadsbyggandet och bilindustrin kommer att bromsas in under 2019 och att Riksbanken kommer höja reporäntan redan i december.

Anders Borg gör en felaktig problemanalys på flera punkter om den svenska bostads- och fastighetsmarknaden. Om politikerna lyssnar på hans recept kan en ny fastighetskris stå för dörren, skriver gästkrönikören Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke Sverige.

Klövern med sin huvudägare och vd Rutger Arnhult köper och sparkar ut Tobin Properties grundare Erik Karlén och Johan Varland. Är det Arnhults sedvanliga herre på täppan-lek eller insikt om att han hoppat in i ett projektbolag som kan liknas vid en fallande kniv? Svar; sannolikt både och, skriver krönikören Per Lindvall.

Svensk bostadspolitik har misslyckats med att skapa en bostadsmarknad som är öppen för alla. Därför krävs det nya grepp för att ge barn och ungdomar möjlighet att skaffa en bostad i framtiden. Genom att utveckla modellen med investeringssparkonton och rikta dessa mot bosparande för unga gör vi bostadsmarknaden mer jämlik och öppen för fler yngre personer, samtidigt som sparande och ekonomiskt medvetande stärks, skriver samhällsentreprenören Martin Askman.

Fastighetsinvesterare vill se fler hyresrättsfastigheter byggas i Sverige. Det visar en undersökning med 1 400 fastighetsinvesterare genomförd av crowdfundingbolaget Tessin.