Annons

Annons

Börsras

En mängd faktorer bidrar till ett negativt börsklimat. Kursnedgångarna driver centralbankerna framför sig och sannolikheten ökar för att amerikanska Fed tvingas till kraftfulla åtgärder, skriver Realtids Claes Folkmar.

De kraftiga börsfallen i februari orsakades av stigande räntor – och är en långsiktig kursändring. Det skriver Didier Saint Georges, vd på franska fondförvaltaren Carmignac, i en makroanalys. "Markerar återgång till rationellt beteende."

Börsrobotar och högfrekvenshandel bidrog till USA-börsernas nedgångar på måndagen, enligt professionella investerare. "Det var skrämmande hur fort marknaden kollapsade", säger Walter Hellwig, på BB&T Wealth Management, till Bloomberg.

Måndagens fall på börserna runt om i Asien intensifierades på tisdagen som en effekt av börsraset på Wall Street. Tokyobörsens Nikkei index var som mest ned 6,7 procent, vilket var den största nedgången för indexet under en dag sedan 1990.

Efter två dagar med kraftig börsuppgång faller Seamless aktie tungt. Raset är en reaktion på betalbolagets svaga kvartalsrapport.