Annons

Annons

Börser

Danske Bank Sveriges topprankade aktiestrateg och analytiker Mattias Sundling oroas inte av börsfallen i USA, Asien och Sverige. Det är en tillfällig korrigering som inte knäcker den långvariga uppgången, säger han. På kort sikt kommer den driva på bankernas trading- och kommissionsintäkter.

Banken aviserade i våras planer på en egen tradingplattform för bitcoin. Men nu varnar istället dess strategigrupp för kryptovalutan, rapporterar Business Insider. Samtidigt visar en analys från Wall Street Journal att kryptomarknaden ofta manipuleras.

... vd för Aktietorget som byter namn till Spotlight Stockmarket och expanderar till Danmark.

Börsrobotar och högfrekvenshandel bidrog till USA-börsernas nedgångar på måndagen, enligt professionella investerare. "Det var skrämmande hur fort marknaden kollapsade", säger Walter Hellwig, på BB&T Wealth Management, till Bloomberg.

Sedan årsskiftet har bitcoin rusat med över 1.300 procent. Men under natten till fredag fick uppgången ett abrupt slut när kryptovalutan plötsligt rasade, rapporterar Bloomberg News. 

Anmälningarna om misstänkt kursmanipulation har ökat med 40 procent hittills i år, jämfört med 2016, enligt ny statistik från Finansinspektionen (FI) som SvD tagit del av. Fler noteringar och digitaliseringen ligger bakom, menar myndigheten.

Aktietorget släpper ny webbplats och Mifid2-anpassad handelsplattform som gör det möjligt att handla i flera nordiska valutor. Med förnyelsen vill vd:n Peter Gönczi locka fler till marknadsplatsen. "Vi ska bli ännu bättre på att lyfta fram de noterade bolagen", säger han till Realtid.

Goldman Sachs har utsett svenska it-entreprenören Rolf Andersson till ny managing director. För två år sedan köpte investmentbanken hans värdepappersplattform Pantor som bland annat används av SEB och Stockholmsbörsen.

Sidor