Annons

Annons

Börsen

Här är hela listan med de mest förmögna familjerna på börsen, enligt Affärsvärldens och Holdings kartläggning.

Nasdaq har stoppat handeln på alla Nordenbörserna och i Baltikum. Orsaken är tekniska problem.

Nasdaq drar tillbaka sitt intresse för Oslobörsen. Bolaget menar att de minsta acceptvillkoren för erbjudandet inte längre kan uppfyllas.

Den amerikanska centralbanken spelar första fiolen i symfonin som får värderingarna av de senaste årens vältrimmade tillväxtraketer på börsen att nyktra till. Men den stora frågan bakom börsoron handlar om hur den reala ekonomin reagerar på den påbörjade normaliseringen av penningpolitiken, skriver Realtids krönikör Per Lindvall i en marknadskommentar.

Fastighetsmagnaten Sven-Olof Johansson och Donald Trumps är tillsammans kritiska till Feds aggressiv penningpolitik som de anser bidragit till gårdagens börsras.

Oron för en inbromsning i världsekonomin är en del av förklaringen bakom börsnedgångarna. Vid nästa konjunkturnedgång kommer arbetslösheten bli mer påtaglig då robotarna blir ett alternativ i finansbranschen. Men just nu handlar det om en kort omskakning, en tillfällig nedgång. Detta menar tre finansprofiler som Realtid.se talat med. 

Det svenska valet slutade med ett dött lopp. För börsens del finns det ingen anledning att reagera på valresultatet, skriver Realtids krönikör Anders Elgemyr, men konstaterar samtidigt att det finns andra och mer intressanta slutsatser att dra av resultatet.

Sidor