Annons

Annons

Blackstone

Reglerna kring långivning till mellanstora amerikanska företag är alldeles för urvattnade. Nya problem i en av KKR:s lånefonder riktar uppmärksamheten på osäkerheter i kreditfonderna, inte minst hur de värderar "vinst".

Antalet riskkapitaltransaktioner minskar i Storbritannien på grund av ovisshet om Brexits påverkan på den brittiska ekonomin.

I en intervju med Realtid säger professor Per Strömberg att en börsintroduktion av EQT, på förväntade 50-70 miljarder kronor, skulle ge bolaget en krigskassa vid sämre tider och möjlighet att investera i nya verksamhetsgrenar – men han varnar också för att blivande aktieägare, investerare och partner kanske inte alltid har samma intressen.

Financial Times skriver om hur högrisklånen ökar i riskkapitalbranschen och om hur lånevillkoren blir allt slappare. Vinstbegreppet som är centralt i ett låneavtal tänjs allt oftare på. Men Mats Carlsson, vd för investmentbanken Pareto Securities, är inte orolig. Han ser ingen kreditbubbla i Sverige.

Den amerikanska finansmannen, filantropen och riskkapitallegendaren Henry Kravis, som grundat KKR, har ett råd att ge EQT: “Säg till dem på EQT att även om de är börsnoterade måste de vara långsiktiga”, skriver Realtids Margaret von Platen i en krönika om EQT:s eventuella börsnotering, och vad Wallenbergarna kan lära av KKR:s och Blackstones resor till börsen.

Det amerikanska private equity-bolaget Blackstone väntas dra in 18 miljarder dollar till sin största fastighetsfond hittills, rapporterar Bloomberg News.

Blackstone-ägda försäkringsbolaget Lombard International Assurance erbjuder förmögenhetsförvaltning, i bland annat Sverige. Realtid fick en intervju med bolagets sverigechef Mats Rönneskog. "Onoterade bolag är högintressanta i dagens lågräntemiljö", säger han.

 

Blackstone tar över fastighetsportfölj från problemtyngda spanska banken Banco Popular. Därmed blir den amerikanska kapitalförvaltaren Spaniens största fastighetsägare.

Sidor