Annons

Annons

Björn Hallin

En ovanlig entré och förskräckande sorti. KPMG:s hantering av sin vd Magnus Fagerstedt har väckt förvåning i branschen.

– Jag förstår det inte. Av en “big four” kräver man mer, säger en källa om att revisionsjättens vd slutade på dagen.

De nordiska vd:arna känner ett större förändringstryck relaterat till teknologiska förändringar jämfört med de större ekonomiernas vd:ar och söker efter disruptiva affärsmodeller. Hela 84 procent av de nordiska vd:arna säger sig sträva mot att vara den disruptiva kraften, snarare än att bli omsprungen av den. Det visar en global studie som har tagits fram av KPMG i samarbete med Forbes.

KPMG:s ordförande Björn Hallin är nöjd över rekryteringen av Magnus Fagerstedt som vd för revisionsjätten. "Magnus är en uppskattad revisor och har visat på förmåga att utveckla personal och att arbeta i ett lag. Detta passar väl med våra behov och vår vilja att förändra oss och ta in externa intryck i vår resa" säger han till Realtid.

 

Björn Hallin är den första med rådgivningsbakgrund som blir styrelseordförande för revisionsfirman KPMG. I sin nya roll vill han bredda utbudet inom rådgivning och satsa på att vinna nya kunder.

Björn Hallin blir ny styrelseordförande för revisionsfirman. Avgående styrelseordförande Anders Malmeby återgår till att vara verksam revisor i KPMG.