Annons

Annons

Betalbolag

Har man en kreativ ådra skall man inte arbeta på bank av det enkla skälet att det skall vara den tråkigaste arbetsplatsen som finns i Sverige, skriver gästkrönikören Dan Persson, som samtidigt förklarar varför det är dags att införa regler som begränsar bankernas vinster.

Nordic Capital prisbelönas för utvecklingen och omvandlingen av betalbolaget Bambora. Utmärkelsen Operational Excellence delas ut av den brittiska tidskriften Private Equity International.

Nordic Capital-backade betalbolaget rekryterar Hans Hoffman – som ska leda expansionen i Centraleuropa. Han hämtas från konkurrenten Klarna. "Vi har en snabb kundtillströmning i Tyskland", säger Trustlys vd Oscar Berglund.

Totalt 120 finansiella företag tvingas nyansöka om tillstånd hos Finansinspektionen. Orsaken är EU:s nya regler för betaltjänster. Notan per företag kan landa på 300 000 kronor.

Kortföretaget Ecster – ett dotterbolag till Handelsbanken – ska erbjuda sina kunder mobilbetalningar med Samsung Pay.

För att möta ökad efterfrågar har svenska fintech-bolaget Fidesmo anställt John P Campbell – som ska leda bolagets Londonkontor och introduktion i Storbritannien under 2018.

Betalbolaget Izettle tar in 400 miljoner kronor och värderas till 8 miljarder kronor. Rundan leds av riskkapitalbolaget Dawn och Fjärde AP-fonden. "Vi investerar tungt i företag som bidrar till en hållbar ekonomisk tillväxt", säger Per Colleen, head of fundamental equities på Fjärde AP-fonden.

Sebastian Siemiatkowski, vd för och medgrundare av fintechjätten Klarna, blev igårkväll invald i Swedish Startup Hall of Fame som skapats av techhubben SUP46 i Stockholm

Sidor